Minja Mikić proglašena ambasadorkom projekta "Novi Sad 2021"

14:11:00 01.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Mlada umetnica iz Novog Sada, Minja Mikić, koja živi i radi u Rimu, postala je ambasadorka projekta "Novi Sad 2021".

Minja Mikić proglašena ambasadorkom projekta "Novi Sad 2021"

Simboličnom predajom majice "Novi Sad 2021" od strane zamenice predsednika Umetničkog saveta projekta "Novi Sad 2021", Tijane Palkovljević – Bugarski, Minja Mikić postala je ambasador Novog Sada, Evropske preostonice kulture. Time je "diplomatski kor" projekta "Novi Sad 2021" dobio trećeg člana, jer su pre nje tu titulu već poneli čuveni violinista Stefan Milenković i novosadski fotograf, Aleksandar Milutinović.

Dela Minje Mikić izložena su u Rimu u "Galleria della Tartaruga" i "Galleria Edieuropa", u Nju Jorku u "MZ Urban Art", kao i u Cirihu u galeriji "Kunstfokus". Njena dela, koja su izložena u prestižnom rimskom prostoru "Palazzo delle Esposizioni", pod nazivom "Duša i telo Italije", bila su deo predstavljanja italijanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?