Mirović novi predsednik Vlade Vojvodine, izabrani i pokrajinski sekretari

19:06:00 20.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Igor Mirović (SNS) novi je predsednik Pokrajinske vlade, koju je danas izabrala Skupština Vojvodine, i tu funkciju obavljaće naredne četiri godine. Mirovićev zamenik biće Đorđe Milićević, bivši potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Mirović novi predsednik Vlade Vojvodine, izabrani i pokrajinski sekretari

Prema predlogu mandatara Mirovića, za formiranje Pokrajinske vlade, glasao je 81 poslanik, protiv je bilo 29, a uzdržanih dva, tako da će osim naprednjaka njegov kabinet činiti SPS i SVM, a imaće i tri pomoćnika.

Mirović je rekao da će glavni cilj nove Pokrajinske vlade biti ulaganje u manja, nerazvijenija mesta Vojvodine, da će se uspeh meriti prema otvorenim fabrikama i radnim mestima, a najavio je i obnavljanje zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Na današnjoj sednici izabrani su i sekretari pokrajinskih sekretarijata, pa će tako Zoran Gojković (SNS) voditi zdravstvo, Zoran Milošević (SNS) biće na čelu Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačke delatnosti, a glavni u Sekretarijatu za sport i omladinu biće Vladimir Batez (SNS).

Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poveren je Vladimiru Galiću (SNS), Sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslavu Štatkiću (SNS), a Sekretarijar za finansije Smiljki Jovanović (SNS).

Vuk Radojević (SNS) biće sekretar Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ognjen Bjelić (SNS) sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a Ivan Đoković (SPS) za privredu i turizam.

Sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine vodiće Mihalj Njilaš (SVM), Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS), a Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić (SDPS).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?