Mladić izboden u Ulici Pariske komune, vršnjačko nasilje u Futogu

08:09:00 29.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – U dva odvojena sukoba koja su se dogodila u Novom Sadu i Futogu, povređen je dvadesetjednogodišnjak i dva maloletnika.

Mladić izboden u Ulici Pariske komune, vršnjačko nasilje u Futogu

Dvadesetjednogodišnji mladić povređen je u sukobu koji se dogodio sinoć oko 21.44 časova u Ulici Pariske komune kod broja 25.

Prema nezvaničnim informacijama, on je zadobio ubodne rane hladnim oružjem.

Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj, potvrdio je za medije da je njihova lekarska ekipa intervenisala na pomenutoj adresi, i povređenog mladića, u svesnom stanju prevezla u Urgentni centar na hirurgiju.

Šta je uzrok sukoba i koliko je tačno osoba učestvovalo u njemu još uvek se ne zna.


Vršnjačko nasilje u Domu učenika Poljoprivredne škole u Futogu



Grupa učenika starijih razreda Poljoprivredne škole u Futogu, maltretirala je i zlostavljala trojicu mlađih đaka. Incident se desio u sredu uveče u Domu za učenike te škole.

Direktor Poljoprivredne škole, Dušan Gagić potvrdio je za „Novosti“ da je do nemilog događaja došlo u sredu uveče i da su o svemu obavešteni nadležni.

- U 22 sata je, po kućnom redu, povečerje i radnik obezbeđenja je obilazeći muški deo doma u jednoj sobi video grupu đaka, bili su bučniji i opomenuo ih je da se smire. Kada se posle 15 minuta vratio iz obilaska doma, u sobi trojice đaka prvaka zatekao je nekoliko starijih učenika, koji su ih maltretirali - pojašnjava direktor Gagić.

Dvojica prvaka su, kako kaže, povređena, dok treći, nije. Jedan ima prelom kosti na šaci, dok je drugi dečak zadobio modrice. Povređeni su odmah, u pratnji direktorke Doma učenika, odvedeni u Urgentni centar, gde je dečaku sa povređenom rukom pružena lekarska pomoć.

Zbog nemilog događaja, u školi su juče imali pedagoški kolegijum doma. Uzete su izjave od povređenih đaka i obaveštena je policija. Direktoe Gagić kaže da se ovako nešto nije dogodilo u ovoj školi i da će kada sve bude ispitano i utvrđeno, maloletnici biti suspendovani i isključeni iz Doma.

Kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, protiv šesnaestogodišnjeg učenika Poljoprivredne škole u Futogu biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivična dela: teška telesna povreda i zlostavljanje i mučenje, dok se za krivično delo zlostavljanje i mučenje tereti više maloletnika iste škole, protiv kojih će, takođe, biti podneta krivična prijava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?