Mladić preminuo posle Exita, maloletna devojka u komi zbog ekstazija

15:07:00 15.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Mladić star 18 godina, koji je u teškom stanju pronađen jutros u okolini Petrovaradinske tvrđave, preminuo je u Urgentnom centru.

Mladić preminuo posle Exita, maloletna devojka u komi zbog ekstazija


Mladića su jutro oko 9.30 časova pronašli prolaznici u Gradiću, nedaleko od Varadinskog mosta i zbog toga se veruje da mu je pozlilo kada se vraćao sa Exita. Prolazinici su pozvali Hitnu pomoć i započeli reanimaciju.

– Naša ekipa je na licu mesta zbrinula nepoznatog muškarca nepoznatog godišta po prvom prioritetu. Sprovedene su mere kardiopulmonalne reanimacije, i u hemodinamski nestabilnom stanju predat je u Urgentnom centru na odeljenje reanimacije – rekao je medijima portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj.

Nažalost, mladić je ubrzo po prijemu u Urgentni centar, uprkos naporu lekara, preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, radi se o Novosađaninu starom 18 godina. Sumnja se da je u pitanju prekomerna upotreba različitih vrsta narkotika. Na telu nije bilo tragova nasilne smrti.

Telo je poslato na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.


EXIT: Upućujemo saučešće porodici

Ove informacije potvrdili su i organizatori Exita. Oni su uputili najiskrenije saučešće porodici i prijateljima preminulog.

EXIT festival se od svog osnivanja snažno zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu, naveli su.

Društvo u celini mora da učini maksimalne napore kako bi edukovalo mlade, i usmerilo ih u pravcu zdravijih životnih odluka. Pored kampanja koje govore o štetnim posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci, potrebno je doneti odgovarajuća zakonska rešenja kako bi se ovaj problem na adekvatan način smanjio na minimum. Upotreba narkotika, kao i alkohola i duvanskih proizvoda, digitalna zavisnost, kockanje, te sve prisutnije poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje mladih su samo neki od ogromnih problema koji zahtevaju pravovremeni i kontinuirani odgovor svih činioca društva, navode iz EXIT-a.


Dačić: Maloletna devojka iz Beograda završila u komi zbog ekstazija

Svakodnevno dobijamo izveštaje o tome koliko je policija zaplenika narkotika i sve vreme upozoravamo da mora da se obrati maksimalna pažnja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić povodom vesti da je tokom održavanja Exita preminuo mladić.

Dačić je rekao da MUP i dalje upozorava na veliki rizik posebno za mladu generaciju i pomenuo slučaj od pre dva dana kada je maloletna devojka iz Beograda završila u komi, u bolnici u Novom Sadu, zbog velike količine ekstazija koji je zatrovao skoro celo telo. Dačić je rekao i da je devojka u teškom stanju.

– Ja sam posetio Exit, ima i drugih masovnih događaja ovog leta. Uloga policije je takva da moramo da obezbedimo, ne samo javni red i mir, već smo obezbedili i čamce za rečnu policiju u Novom Sadu, pošto je Novi Sad jedan od gradova gde je to zaista neophodno – rekao je Dačić.

On je dodao da su već prve noći spasili nekoliko ljudi koji su skočili sa mosta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?