Mladići heroji: Spasli ženu iz kanala DTD iako ne znaju da plivaju

18:07:00 25.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Sedamnaestogodišnji mladići Bahmnan Sharabiani, Emruš Plavci i Budimir Kovačević, spasli su S. S. (46) sigurnog utapanja u kanalu Dunav - Tisa - Dunav, iako ne znaju da plivaju. Oni su ostali kraj nje pokušavajući da joj pomognu sve dok nije došla Hitna pomoć.

Oni su u sredu u dva ujutru šetali i sišli su ispod kanalskog mosta. Čuli su kako ih neko doziva u pomoć. Kažu da je žena bila sve glasnija i na momenat su videli kako joj je glava potonula u vodu.

Mladići heroji: Spasli ženu iz kanala DTD iako ne znaju da plivaju

Bahmnan Sharabiani, Emruš Plavci i Budimir Kovačević, foto: Blic (Robert Getel)

Ermuš Plavci je tada skinuo majucu i ušao u vodu.

- Ulazio sam lagano, ali me je kamenje seklo po nogama, jer je dno kanala nepregledno. Kad mi je voda bila do vrata, nisam smeo dalje jer ne znam da plivam. Sva trojica smo unezvereno vikali jedan na drugog jer smo se uspaničili i nismo znali šta da radimo - priseća se Plavci.

Budimir je u panici umesto Hitne pomoći nazvao policiju, a Bahman je pokušavao da izvuče drugara i nesrećnu ženu.

- Uleteo sam u vodu odmah za Emrušem i uhvatio ga za ruku pa smo je zajedno izvukli. Puls joj je bio slab, ali na momente je dolazila svesti. Želeli smo da je povratimo, ali nismo znali kako. Postavili smo je na leđa, pa je Plavci davao veštačko disanje, ali se ona stalno gubila. Bilo je poput košmara. Činilo mi se da traje čitavu večnost - priča Bahman.

Ovi momci, koji žive u istoj ulici u naselju Klisa, vikali su i molili je da ne gubi svest. Kažu da ženu nisu poznavali, ali da smatraju da bi to svako uradio. Sada planiraju da je posete.

Portparolka Hitne pomoći dr Sanja Beljin kaže da je S. S. (46) imala lakše povrede i juče je iz Urgentnog centra puštena na kućno lečenje, a uzroci nesreće još nisu poznati.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

m

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Hrabro i ljudsko.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?