Mladiću za svirepo ubistvo Blekija preti doživotni zatvor

19:02:00 11.02.2022, Komentara: 2

Novi Sad – Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv Ž. R. (21) iz Žablja zbog sumnje da je u sredu rano ujutru na smrt pretukao poznatog novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija(61). Ž. R. se tereti, kako navode u ovom tužilaštvu, za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Mladiću za svirepo ubistvo Blekija preti doživotni zatvor


Naime, osumnjičeni mladić je u jutarnjim časovima, u Kosovskoj ulici, pri izvršenju razbojništva na svirep način lišio života Kristijana Kostić zbog čega je, istog dana uhapšen i u zakonskom roku priveden u novosadsko Više javno tužilaštvo. Nakon saslušanja tužilaštvo je Višem sudu u Novom Sadu predložilo pritvor za Ž. R., a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstava, opasnosti od uticaja na svedoke, od ponavljanja krivičnog dela i zbog uznemirenja javnosti.

Podestimo, Kristijan Kostić Bleki brutalno je pretučen na smrt u Kosovskoj ulici, nedaleko od Riblje pijace. Kostić je, prema nezvaničnim informacijama, šetao ulicom, kada je na njega iznenada nasrnuo Ž. R., i bez ikakvog razloga krenuo da ga udara. Nesrećni čovek je pao na trotoar, a od polomljena su mu rebra i lobanja. Ležao je bez svesti na ulici dok slučajni prolaznici nisu obavestili Hitnu pomoć, koja je oko pet časova izašla na lice mesta i prevezla ga u Urgentni centar, gde je, ubrzo po prijemu, preminuo.

Za njegovu smrt osumnjičen je Ž. R. (21), koji je nakon hapšenja rekao policiji, kako prenose Novosti, da je sreo Blekija i od njega tražio pare i da je stradali čovek imao da mu da samo 390 dinara, pa ga je "pukao bes“ i počeo je da ga udara rukama i nogama.

Novosađane je potresla tragična Blekijeva smrt sinoć okupili na Trgu slobode gde su upalili sveće i ostavili cveće. Prethodno je na Facebooku pokrenuta peticija za postavljanje spomen klupe za stradalog Blekija u centru Novog Sada.

Ovaj stravičan zločin mnoge je podsetio na onaj iz 2016. godine kada su trojica maloletnika zapalili dvojicu beskućnika na Bulevaru oslobođenja kod broja 21, od kojih je jedan nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru, dok je drugi zadobio lakše povrede.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Zoran

, *.119.201.99.wireless.dyn.drei.com

Živo me interesuje gde su ona trojica na slobodi ili ćorci više nisu maloletni


Gagi

, *.cpe.sn.co.rs

Treba dozivotna..dabi drugi nebi to radili...da znaju ako pomisle to to urade..da znaju sta ih ceka..ovaj stoje ovo uradio on ce opet da uradi..zato znase najstroza ..dasu gradjani sigurni i beznedni ot takvih..dozivotna..


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?