Mlađa i Daško na Festivalu uličnih svirača

15:07:00 16.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Popularni novosadski radijski voditelji, Daško Milinović i Mladen Urdarević, nastupiće na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača. Njihov jednosatni stendap šou program, pod nazivom Chabaret, festivalska publika videće u petak, 4. septembra u Katoličkoj porti.

Mlađa i Daško na Festivalu uličnih svirača

Daško i Mlađa opisuju Chabaret kao red priče i pesme uz gitaru, humoristički program koji je u Novom Sadu prvi put izveden krajem novembra prošle godine. Kasnije ga je videla i publika u Bečeju i Zrenjaninu. Chabaret krasi analiza stvarnosti koja nas okružuje, šale na račun turbo folk (ne)kulture i satira koja je nemilosrdna prema nacionalizmu, ksenofobiji i klerikalizmu, i oduševljava poklonike Daškovog i Mlađinog angažovanog, visprenog i nepsovačkog humora.

Po sopstvenom opisu „legendarni radio voditelji i komičari“ kažu da su spremni da pred publikom skinu šešir na Festivalu uličnih svirača.

„Naravno, skidamo ga u nadi da ćete bez okolišanja u njega ubaciti neku kintu koju ćemo odmah proslediti onima kojima je preko potrebna. Dođite da u intimnoj atmosferi Katoličke porte čujete bisere iz naše bogate riznice komedije. Uzbudilnik + Chabaret + ulica = ko zna šta!?“, najavili su Mlađa i Daško.

Inače, njihov jutarnji radijski šou Uzbudilnik više se ne emisuje na Radiju B92, na kome više nema ni informativnog programa. Daško i Mlađa su za Uzbudilnik dobili nagradu Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Kako je procenjeno, njih dvojica su u emisiji govorili stvari koje nisu nimalo popularne, i često, vrlo hrabro, zastupali manjinsko mišljenje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?