Moderna ruska imena

16:07:00 14.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 1.894 bebe i više od 50 dece rođene u inostranstvu upisano je od 1. januara do 19. aprila ove godine u matične knjige rođenih u Novom Sadu.

Moderna ruska imena

Rodtelji su sve kreativniji u davanju imena svojoj deci, piše "Dnevnik". Neka od imena se ponavljaju iz godine u godinu, a po najnovijim podacima to su Sara, Petra, Mila, Jovana, Nevena, Nađa, Jana, Marija, Teodora i Lenka.

Nastavlja se i dalje moda davanja ruskih imena, kao što su Maša, Nastja i Vasja, a među devojčicama se našla i poneka Ira, Nora, Orijana, Nea, Nia, Isla, Drina, Tisa i Dorija.

Najpopularnija imena za dečake su David, Mateja, Pavle, Filip, Luka, Vuk, Jovan, Stefan i Maksim, a kao retka i neobična Vid, Din, Arko, Alek, Osmar, Kozma, Vučen, Stibor i Simon.

"Većinom se roditelji unapred odluče za ime deteta pa ga već u porodilištu znaju, ali ima i sporadičnih slučajeva kad ne mogu da se dogovore", rekla je za "Dnevnik" Biljana Dragin, koja već 25 godina radi u matičarskom uredu, i dodala da nisu zabeleženi slučajevi davanja neprimerenih imena.

Ilustracija: hala / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?