Moguća ponovna izmena radnog vremena kafića

17:06:00 13.06.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Uskoro će biti oformljena Radna grupa za praćenje primene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata, dogovoreno je na današnjem sastanku Udruženja ugostitelja sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem.

Moguća ponovna izmena radnog vremena kafića

Radnu grupu će činiti predstavnici Grada Novog Sada i predstavnici ugostitelja, a zadatak će im biti i uklanjanje eventualnih nedostataka te Odluke.

Predstavnici ugostitelja istakli su da su spremni da se pridržavaju Odluke o radnom vremenu i da ispune odgovarajuće uslove, a zajednički stav prisutnih na sastanku bio je da je saradnja između Grada i ugostitelja jedini način da se određeni problemi u toj oblasti prevaziđu.

Konstatovano je da postoji prostor da se pomenuta odluka poboljša, a predstavnici ugostitelja i predstavnici Grada izrazili su volju da se to i sprovede u delo.

Branko Koprivica, predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada, rekao je za portal 021, da će odluku menjati onoliko koliko je to moguće.

"Upitno je i radno vreme, jer ukoliko se obezbede uslovi da se ne stvara buka, zašto bi ikome smetalo da objekti rade duže? Upravo to je cilj, da se život građana odvija neometano, a ugostitelji da rade," kazao je Koprivica za 021.rs.

Inače, Odlukom o radnom vremenu, koja je počela da se primenjuje 1. maja, kafići vikendom mogu da rade najkasnije do ponoći. Izuzetak su ugostiteljski objekti koji se nalaze u poslovnim zgradama i plovilima, ali im je za to potrebna posebna dozvola.

Cilj je bio da se kontroliše noćni život grada i da se smanji buka, ali dolaskom toplog vremena, to je izazvalo suprotan efekat. Grad je sada pun mladih, koji sede na ulicama i prave buku, ali i ostavljaju smeće u centru u porti, na Trgu republike, na Keju, u Dunavskom parku...

Ilustracija: Thorsten Hartmann / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Grbavica

, *.dynamic.sbb.rs

Preispitajte malo i dozvole o postavljanju letnjih bašta, naročito na Grbavici. Postavljen drveni plato, koji prilikom hoda po njemu proizvodi užasan zvuk, jer ima ulogu "zvučne" kutije, postavljen neposredno pored ulaza u atomsko sklonište, postavljanjem blokiran pristup i vatrogasnim vozilima. Gosti u bašti izloženi opasnosti od slučajnog pada predmeta sa terasa. Da li odgovorno lice koje potpisuje dozvole uopšte zna kako to izgleda u stvarnosti na terenu??? Verujem da ne.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?