Most do Ribarca "više nije potreban"

14:10:00 22.10.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Iako je pre samo 20 dana procenjeno da bi korišćenje mosta do Ribarca trebalo da počne tokom 2017. godine, izgleda da od gradnje, bar za sada, nema ništa.

Most do Ribarca "više nije potreban"

Zavod za igradnju grada je pre manje od mesec dana raspisao javnu nabavku za izbor izvođača radova na gradnji ovog biciklističko-pešačkog mosta preko Dunava i tender je trebalo da bude otvoren do 26. oktobra. Ipak, Dejan Mandić, direktor ZIG-a, sada kaže da za tim mostom nema potrebe.

"Procenjena vrednost mosta bila je 275 miliona, a ove godine je predviđeno 75 miliona. Smatramo da u ovoj godini ipak imamo značajnijih investicija. Ne znam zbog čega bismo pravili most i do čega vodi taj most, sem u šumicu preko puta. Kada se steknu uslovi mi ćemo taj most napraviti, nismo odustali definitivno. Most je dobar projekat, a izgradićemo ga kad se steknu uslovi i kad bude prave potrebe za njim", rekao je Mandić.

Most do Ribarca "više nije potreban"

Na ovu odluku oštro su reagovali predstavnici opozicionih stranaka gradske vlasti.

Božidar Protić, gradski odbornik iz Demokratske stranke, smatra da je gradonačelnik Miloš Vučević dužan da ovu odluku objasni Novosađanima.

"25. septembra je raspisan tender za izradu mosta, a posle 15 dana on je obustavljen sa obrazloženjem da ne postoji potreba za daljim radom. Ovo je samo jedno od izneverenih obećanja gradonačelnika i dužan je da građanima Novog Sada obrazloži šta se za 15 dana desilo da od najveće investicije dolazi do odustajanja", rekao je Protić.

Zlata Peričin, odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine, kazala je da za tri godine, od kako je prekomponovana gradska vlast, ni jedna investicija nije dovedena, a u ovom slučaju nije ni dovršena investiciju koja je od značaja za grad i koja je dobila podršku građana.

Ljuti su i novosadski radikali. Kažu da je zaista tužno da grad koji ima najjači budžet po glavi stanovnika nije u poslednje tri godine pokrenuo ni jednu investiciju.

Umesto za most, novac za halu u zoni Sever 4

Dejan Mandić, direktor ZIG-a, tvrdi da će veći deo novca planiranog za izgradnju mosta biti preusmeren za izgradnju hale u zoni Sever 4 uz autoput, namenjenoj američkoj kompaniji koja će moći da zaposli između dve i tri hiljade Novosađana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Igor

Pa smenite SNS i sve ce biti u redu nismo duzni da trpimo nesposobnu vlast a sta se desava sa Zezeljevim mostom gospodine gradonacelnice


ZORAN

Hoce li nam neko jednog dana reci sta se desava sa Zezeljevim mostom.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?