Novi most proglašen projektom od nacionalnog značaja

13:07:00 29.07.2020, Komentara: 1

Novi Sad – Nakon što je održana javna prezentacija budućeg mosta, nazvan „most - obilaznica oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama“, u cilju hitnog sprovođenja postupka, formirana je posebna Radna grupa za sprovođenje aktivnosti na projektu koji je od posebnog značaja za Republiku Srbiju, što je potvrđeno Zaključkom Vlade Srbije.

Novi most proglašen projektom od nacionalnog značaja


Radna grupa će se baviti izgradnjom mosta u nastavku Bulevara Evrope, a članove čine predstavnici sa bogatim profesionalnim iskustvom na realizaciji najvećih projekata u našoj zemlji i regionu. Reč je o predstavnicima Vlade Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, Grada, ali i eminentnim profesorima sa Fakulteta tehničkih nauka i predstavnicima struke.

- Radna grupa za zadatak ima da prioritetno i aktivno organizuje sve aktivnosti i učesnike u ovom procesu i prati realizaciju i dinamiku realizacije projekta, koji će se sprovoditi po hitnosti, te je namera Grada Novog Sada da rokovi budu realni ali najkraći mogući, kako bi Grad Novi Sad što pre sa ponosom realizovao još jedan, u međunarodnim okvirima značajan projekat – navodi se u Gradskoj kući i dodaje da je nakon zavreštka izrade Generalnog projekta, u narednim nedeljama, cilj da se organizuju sve aktivnosti tako da najkasnije do početka naredne godine bude objavljen javni poziv za projektovanje Idejnog rešenja i Idejnog projekta.

Kako se navodi u saopštenju, planirana objava jedinstvenog tendera za projektovanje i izgradnju obezbediće daleko bržu realizaciju, ali sigurnost i usaglašenost projektovanja i same tehnologije izgradnje.

Jedan od strateških ciljeva Grada Novog Sada je da sve aktivnosti na izgradnji novog mosta sprovede u periodu od narednih pet do šest godina, u šta će uložiti maksimalne resurse i kapacitete.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Đuro Milić

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Dali se ima u planu most B.Palanka - Neštin ? Stanovnici Neština i Vizića znaju štasu velike muke, kod dr u B.Palanku naposo u školu itd. Volio bih stvarno da nadležni za ljudska prava dođu i dase uvere. Živimo kao u feudalnom dobu, dođite u ta dva sela i proverite ostaćete bez teksta kao i ja nemogu više da pišem !


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?