MTB trka od sutra na Fruškoj gori

17:05:00 01.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Etapna trka planinskih biciklista (MTB trke), u organizaciji Biciklističkog kluba „Novi Sad“, počeće sutra, 2. maja na Fruškoj gori i trajaće do nedelje, 5. maja.

MTB trka od sutra na Fruškoj gori


U četvrtak, 2. maja počinje etapna trka, dok u nedelju, 5. maja, u 10 časova ispred hotela Ceptor na Andrevlju startuje poslednja etapa.

Trka je, inače, u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Organizatori kažu da je staza ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi četiri dana, pobednik je onaj takmičar koji u četiri dana ima najbolje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara.

Ove godine trka se vozi u klasi 1 odnosno S1 koja pobedniku donosi 120 bodova.

- Ove godine posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju, u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. A, voziće zaista uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Do sada imamo 18 prijavljenih nacija i već ćemo imati 53 biciklista na startu, što je zaista impresivan broj - kaže direktor trka Nemanja Vajs.

Biciklistički klub „Novi Sad“ je od 2014. do danas organizovao i sedam etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?