MUP apeluje da ne koristite petarde: Možete ostati invalid

19:12:00 29.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novim Sadom i u drugim gradovima i opštinama širom Srbije ovih dana čuju se „detonacije“. Njih prouzrokuju petarde i druga pirotehnička sredstva koja se pale i bacaju uoči Nove godine i Božića.

MUP apeluje da ne koristite petarde: Možete ostati invalid


Više različitih organizacija uputilo je apel građanima da to ne čine jer, prvenstveno, nepravilno rukovanje može izazvati dalekosežne posledice po onoga ko koristi ta sredstva, a buka koju proizvodi pirotehnika smeta i šteti deci i osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

Danas je Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo apel svim građanima da tokom novogodišnjih i božićnih praznika ne koriste pirotehnička sredstva. Njihova nepravilna upotreba može imati kobne posledice, istakao je Nebojša Simonović iz Uprave policije.

Naglasio je da petarde nisu igračke i da usled njihove nepravilne upotrebe može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, a neretko i do povreda lica, šake i drugih delova tela koji mogu dovesti do invaliditeta. Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, kako je naglasio Simonović, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare.

Dodao je da građani svako narušavanje javnog reda i mira mogu prijaviti nadležnoj policijskoj stanici ili na broj 192.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?