MUP savetuje kako da prepoznate prave policajce

17:06:00 08.06.2018, Komentara: 0

Nakon što je uhapšen muškarac koji se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac i naplaćivao navodne kazne, Ministarstvo unutrašnjih poslova posavetovalo je građane na šta da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.

MUP savetuje kako da prepoznate prave policajce

foto: MUP, Uprava saobraćajne policije

Kako je navedeno u saopštenju, saobraćajni policajci su dužni da, prilikom obavljanja poslova kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način.

- Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani, u visini grudi, nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani, u visini grudi, nalazi oznaka sa prezimenom policijskog službenika sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimacije - objašnjava Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

On ističe da policijski službenici saobraćajne policije u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom, koja služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika.

- Posebno naglašavamo da građani, koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije – presretače - naglasio je Radenković.

On napominje i da policijski službenici u cilju otkrivanja, dokumentovanja i dokazivanja saobraćajnih prekršaja i drugih delikata, mogu koristiti vozila sa ili bez spoljnih obeležja policije, sa ugrađenim uređajima za utvrđivanje prekršaja u saobraćaju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?