Mural posvećen košarkaškim legendama na Bulevaru oslobođenja

19:10:00 09.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Veliki mural sa likovima košarkaških legendi kao što su Greg Popovič, Igor Kokoškov, Pit Maravič, Vlade Divac, Peđa Stojaković, Nikola Jokić i Darko Miličić krasiće fasadu zgrade na Bulevaru oslobođenja br. 113. Mural zauzima više od 100 kvadrata, njegova izrada je u samom finišu, a na njemu je radio strit art umetnik Uroš Štrboja u okviru Dana američke kulture.

Mural posvećen košarkaškim legendama na Bulevaru oslobođenja

foto: Grad Novi Sad

Obišavši lokaciju na kojoj će se nalaziti mural posvećen košarkašima savetnik za odnose s javnošću u ambasadi SAD Timoti Standart je rekao da je američka ambasada ponosna na dugogodišnje partnerstvo sa Gradom Novim Sadom u oblastima kulture i obrazovanja.

- To uključuje i četvrto izdanje manifestacije Dani američke kulture. Proteklih godina oko 200 građana Novog Sada je učestvovalo u različitim programima razmene, a Novi Sad je ugostio američke studente, profesore, muzičare i zvaničnike. Gradska uprava nam je pomogla da nađemo divan novi prostor za Američki kutak. Uzbuđeni smo što će ostatak Evrope moći da vidi sve što Novi Sad nudi, budući da je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu – naglasio je Standart.

Do sada su oslikana tri murala, koja su nastala kroz tradicionalnu kulturnu saradnju Novog Sada i ambasade SAD. Program Dana američke kulture uveliko traje u Novom Sadu, a građani su mogli da prisustvuju Filmskom festivalu američkih klasika, stend-ap komediji Marijane Aranđelović i mnogobrojnim radionicama koje pokrivaju umetničke forme stripa, filma i pozorišta. Novosadska publika imala je priliku da ponovo uživa u mjuziklu ''Kosa'' koji je izveden u Pozorištu mladih. Ovogodišnja manifestacija će biti završena panel diskusijama o srpsko-američkim odnosima i kulturnoj diplomatiji, na kojima će učestvovati ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?