Mural Siniši Mihajloviću oslikan na Limanu

12:07:00 11.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Mural posvećen čuvenom fudbaleru i počasnom građaninu Grada Novog Sada od 2006 godine Siniši Mihajloviću oslikan je na fasadi zgrade u blizini stadiona „Karađorđe“.

Mural Siniši Mihajloviću oslikan na Limanu


Mural se nalazi u Ulici Blagoja Parovića. Ova zgrada je odabrana jer se nalazi u blizini Sinišinog prebivališta dok je živeo u Novom Sadu i gleda na stadion, mesto na kom je ovaj čuveni fudbaler započeo i završio svoju profesionalnu karijeru.

Akciju oslikavanja murala organizovalo je Udruženje građana „Kutak Liman 2“, a delo je likovnog umetnika i slikara Milana Milosavljevića.

Mural Siniši Mihajloviću oslikan na Limanu


Mihajloviću je 1988. godine započeo svoju profesionalnu karijeru u FK „Vojvodina”, a igrao je i za „Crvenu zvezdu“, „Romu“, „Sampdoriju“, „Lacio“ i „Inter“ sa kojima je osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri Kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri Superkupa Italije čime je stekao reputaciju izuzetno talentovanog defanzivnog igrača sa snažnim šutom i preciznim slobodnim udarcima.

Svojom humanošću i dobročinstvom nesebično je pomagao deci i omladini koji odrastaju bez roditeljskog staranja, kao i deci koja su tokom ratova na ovim prostorima ostala bez roditelja. Posthumno mu je dodeljen Orden Karađorđeve zvezde prvog reda i Orden Republike Srpske na ogrlici.

- Bio je poznat, ne samo po svojim sportskim dostignućima, već i po izuzetno jakoj ličnosti i karakteru, po svom nepokolebljivom stavu, vođstvu na terenu i sposobnosti da motiviše svoje saigrače. Proglašen je za počasnog građanina Novog Sada 2006. godine, kada je Grad Novi Sad izrazio svoju zahvalnost i priznanje proslavljenom sportisti, fudbaleru, koji je proneo slavu naše zemlje i Novog Sada širom sveta. Svoju oproštajnu utakmicu odigrao je 2007. godine, ne baš slučajno u Novom Sadu pred prepunim tribinama stadiona „Karađorđe” – izjavio je prilikom obilaska murala gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

- Ovaj mural je posvećen njegovom uspehu i značaju u srpskom sportu, i prilično veličanstvenoj prezentaciji njegovih dostignuća. Neka bude podsetnik na našu bogatu sportsku istoriju, ali i da u isto vreme postane izvor inspiracije, posvećenosti, borbe i istrajnosti svim mladim sportistima - dodao je Đurić.

Mural Siniši Mihajloviću oslikan na Limanu


U ime porodice, prisutnima su se obratili brat Siniše Mihajlovića, Dražen Mihajlović i sin Dušan Mihajlović, koji su se zahvalili Gradu Novom Sadu, Udruženju i stanarima zgrade koji su dali saglasnost da se mural nalazi na baš tom mestu. Dušan Đukić, ispred Udruženja građana „Kutak Liman 2“ istakao je da je mural Siniši Mihajloviću delo. On se zahvalio porodici Mihajlović na podršci koju su imali tokom izrade murala, kao i komšijama, te da će nastaviti da sprovode društvene aktivnosti u svom komšiluku i u narednom periodu.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1000.5 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?