Murali će ulepšati Sunčani kej

08:06:00 30.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Svih šest reni-bunara, koji se nalaze na obali Dunava uz šetalište na Sunčanom keju, do jeseni će biti oslikani muralima na osnovu projekta muralizacije i oplemenjivanja javnih površina u Novom Sadu, a koji se nalazi u aplikacionoj knjizi na osnovu koje je Novi Sad dobio tutulu Evrpske prestonice kulture, navedeno je na sajtu novisad2021.rs.

Murali će ulepšati Sunčani kej

Kako najavljuje Sandra Trifunović Stojanović iz Udruženja Fabrika kulture, koje je osmislilo i realizuje ovaj projekat, na osnovu dogovora sa JKP Vodovod i kanalizacija i uz podršku Fondacije Novi Sad 2021, do kraja „crtačke sezone“, odnosno do oktobra biće oslikani svi objekti reni-bunara uz šetalište na Keju. Projekat bi trebalo da se završi radionicom na koju bi umetnici, koji su učestvovali u muralizaciji reni-bunara, pozvali mlade Novosađane zainteresovane za uličnu umetnost.

Murale na pet reni-bunara oslikaće novosadski, a na šestom poljski strit-art umetnici koji će u Novi Sad stići na osnovu saradnje sa timom Vroclav 2016 i projekta razmene umetnika Plants – Artists in Residence.

Dr Lazar Jovanov, koji predvodi tim za praticipaciju Fondacije Novi Sad 2021, kaže da je Fondacija dala predlog JP Urbanizam da izradi istraživanje i analizu svih pogodnih lokacija u Novom Sadu na kojima bi mogli da se oslikaju murali i grafiti. Među prvim lokacijama koje bi trebalo da se nađu u toj svojevsrnoj mapi mogli bi se, pored površina u centru grada, naći i ogromni prostori napuštenih industrijskih objekata u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?