Muzičko-baletska škola na Limanu otvorila vrata đacima

20:09:00 02.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Muzička škola „Isidor Bajić“ i Baletska škola primile su đake u novom objektu na Limanu 3, na Bulevaru cara Lazara, koji su juče prvi put imali priliku da vide prostor u kojem će pohađati nastavu.

Muzičko-baletska škola na Limanu otvorila vrata đacima

Foto: Muzička škola "Isidor Bajić" (Facebook)




Zgrada nove škole je završena nakon pet godina, ostalo je još da se urede sitni detalji. Nova Muzičko-baletska škola prostire se na tri sprata i na oko 15.000 kvadratnih metara. Pored moderno opremljenih učionica i dve koncertne dvorane, postoji prostor za vežbe hora i plesača, za odmor, a hol na glavnom ulazu pleni svojom lepotom.

- Pišemo istoriju, jer ovako značajan datum je bio 1. septembra 1909. godine kada je Isidor Bajić osnovao školu, i evo danas, dan kada se piše istorija kada počinjemo nastavu u novoj zgradi – rekla je za RTV direktorka Muzičke škole Radmila Rakin Martinović.

Muzička škola “Isidor Bajć” i Baletska škola su nakon 112, odnosno 73 godine dobile svoju novu zgradu u Novom Sadu.

Prema rečima direktorke Baletske škole Sanje Vučurević, učenici konačno imaju jednu divnu prostoriju za odmor u kojoj će moći da provode svoje vreme između nastave, između časova da uče da se druže da nešto čitaju.

- Naravno, imamo posebno biblioteku, posebno arhivu, imamo teretanu koja je za naše učenike vrlo važna - kaže direktorka Baletske škole.

Koncertnu dvoranu osim đaka, koristiće i gradske kulturne ustanove, što će omogućiti i svim Novosađanima, ljubiteljima klasične muzike i pozorišta, da uživaju u novom objektu škole.

Izgradnja je završena nakon pet godina, a finansirana je iz budžeta Grada Novog Sada.



Izvor: RTV, Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?