Na autobuskim stajalištima sto novih nadstrešnica

17:06:00 17.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Stotinu autobuskih stajališta u prigradskim naseljima dobiće uskoro nove nadstrešnice, budući da je Grad nedavno potpisao ugovor o njihovoj nabavci i postavljanju, vredan oko 16 miliona dinara, bez PDV-a.

Na autobuskim stajalištima  sto novih nadstrešnica


U pitanju su obnovljena stajališta Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad” u Kaću, Budisavi, Kovilju, Rumenki, Kisaču, Stepanovićevu, Veterniku, Futogu, Begeču, Bukovcu, Sremskoj Kamenici, Ledincima, Šangaju, Pejićevim salašima i Čeneju.

Kako piše Dnevnik, sastavu nadstrešnica mogli bi se naći i elektronski displeji na kojima se emituju reklamno-propagandne i informacione poruke u vidu video-zapisa bez tona, a svaka od njih imaće tablu za informisanje. Propisano je da svako stajalište mora da ima klupu za sedenje, koja je predviđena kao sastavni deo nadstrešnice

U konkursnoj dokumentaciji javne nabavke, na osnovu koje je ugovor o postavljanju i zaključen, navodi se da je potreba za opremanjem određenog broja stajališta jednostavnijeg tehničkog sklopa u cilju zaštite putnika od atmosferskih uticaja konstatovana na osnovu razvoja mreže linija javnog gradskog prevoza putnika u prigradskim naseljima Novog Sada.

Budući da se u toj javnoj nabavci navodi da će nadstrešnice biti postavljene u prigradskim naseljima, a u Gradskpj upravi kažu da će one biti montirane za prigradski, ali i gradski saobraćaj, nije poznato da li će se one naći i u gradu, i na kojim mestima. Međutim, na poslednjoj sednici Skupštine grada, član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković je rekao da je jedna takva nadstrešnica već postavljena na gradskom autobuskom stajalištu i to ispred tržnog centra „Promenada” na Bulevaru oslobođenja.

Nadstrešnice će nabavljati i postavljati novosadsko preduzeće „Maksim & Co”, koje je u grupnoj ponudi s firmom „Intergrand” iz Bačkog Dobrog Polja na tenderu jedino i ponudilo najnižu cenu za obavljanje posla. Za realizaciju je obezbeđen iznos od 20 miliona dinara, koji se izdvaja iz gradske kase.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?