Na Bulevaru Evrope izgrađeno 49 parking mesta, uskoro još 132

09:11:00 11.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U toku je prva faza izgradnje parkinga na Bulevaru Evrope. Izgradnja je započela u avgustu ove godine i podrazumeva izgradnju jednostranog parkinga sa kosom šemom parkiranja, uz desnu kolovoznu traku na strani stambene zone Detelinara, i to na delu od Futoške ulice do Ulice Janka Veselinovića, u dužini od 950 metara.

Na Bulevaru Evrope izgrađeno 49 parking mesta, uskoro još 132


Za ovaj posao izdvojeno je 60 miliona dinara i na tom prostoru će biti izgrađeno 181 parking mesto u okviru prve faze. Za sada su završeni radovi na prvoj deonici od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove ulice, gde su izgrađena 49 parking mesta koja građani već mogu da koriste. Nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije uveravaju nas da će do kraja godine biti završena još 132 parking mesta.

Drugom fazom biće obuhvaćena deonica između Ulice Janka Veselinovića i Ulice Kornelija Stankovića, gde je predviđena izgradnja 20 parking mesta, tako da će uz Bulevar Evrope, na kompletnoj deonici, od Ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta, biti izgrađeno ukupno 201 parking mesto.

Projektom je predviđena pešačka veza između novoizgrađenog parkinga i postojećeg trotoara, kao i očuvanje i zaštita svakog stabla drvoreda koji se nalazi na Bulevaru Evrope. Na mestima gde nedostaju stabla ostavljena su mesta za sadnju novih sadnica, a stari zalivni sistem biće rekonstruisan, kažu nadležni u Gradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?