Na Filozofskom hladno, studenti predavanja slušaju u jaknama i kaputima

20:01:00 11.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Pojedini studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta u Novom Sadu oblepili su danas fakultet parolama kojima su izrazili nezadovoljstvo uslovima tokom nastave. Kažu da im je hladno i da na predavanjima i vežbama sede u jaknama i kaputima.

Na Filozofskom hladno, studenti predavanja slušaju u jaknama i kaputimafoto: Facebook / Studentski pokret Novi Sad

"Overa semestra će da nas greje?", "Hladno nam je", "Rektore, jesi se smrzao?", "Školarine ne greju"... samo su neke od flomasterima ispisanih parola na parčadima papira.

U Studentskom pokretu kažu da je rektor, nakon dva protesta koji su jesenas organizovali, izjavio da se novac od naplate dodatnih troškova koristi za plaćanje grejanja fakulteta i ostalih režija.

"Podsetimo se naravno i činjenice da nam je od strane pokrajinskog sekretara ali i drugih univerzitetskih glavešina baš tada stigla vest o tome kako je izdvojen dodatni novac za režijske troškove fakulteta i kako će fakulteti prestati sa praksom naplaćivanja prijava ispita, overa semestara i upisa... Naravno vidimo da od toga nije bilo i neće biti ništa već da su to bile samo šarene laže koje su trebale da nas pacifikuju i kupe naše nezadovoljstvo", saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Studentskog pokreta Novog Sada.

Filozofski fakultet je prošle godine za grejanje izdvojio više od 13.5 miliona dinara. Kako taj fakultet svakog oktobra upisuje četiri generacije studenata, a upis košta 7000 dinara, u Studentskom pokretu se pitaju šta je onda sa novcem od školarina, overa semestara, prijava ispita...

Inače, na Filozofskom fakultetu radijatori jesu topli, ali je problem što je zgrada velika i nije adekvatno izolovana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?