Na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala u Srbiji

18:05:00 21.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Prva e-bajk stanica u Srbiji za punjenje električnih bicikala otvorena je danas na Fruškoj gori. Svečano ju je otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je otvorio i današnju biciklističku trku u okviru „Tour de Fruška“, koja je ove godine okupila oko 1.000 učesnika.

Na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala u Srbiji


- Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija „Tour de Fruška“ već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način - izjavio je na otvaranju e-bajk stanice pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

Mirović je dodao da je u tom svetlu danas na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme“. Dodao je da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

- Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto 'osvojili' za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu - prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji - rekao je Mirović.

Na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala u Srbiji


Dodao je da su u pripremi brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca. Takođe, Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. Takođe, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine.

Ove godine u okviru manifestacije "Tour de Fruška" održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka - Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade“ i dečja trka „Gas-gas“.

foto: Pokrajinska vlada


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?