Na jesen autobusi do Čortanovaca

16:05:00 28.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Međumesna linija od Novog Sada do Čortanovaca mogla bi zaživeti na jesen, kažu u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću „Novi Sad”, koje je pokrenulo proces registracije te linije.

Na jesen autobusi do Čortanovaca


Na taj način izaći će se u susret intenziviranim zahtevima žitelja tog mesta, ali i vikend-naselja Banstol, nakon što je 1. februara obustavljen železnički prevoz od Beograda do Novog Sada zbog rekonstrukcije pruge.

Kako piše Dnevnik, autobuska linija na pomenutoj relaciji spada u red međumesnih, što iziskuje prethodno usaglašavanje s linijama drugih prevoznika koji obavljaju prevoz putnika na toj relaciji, odnosno na području Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Inđije, uključujući tu i Čortanovce.

Kako objašnjavaju u gradskom prevozniku, opštim uslovima u međumesnom drumskom prevozu putnika propisano je da se utvrđivanje ispunjenosti uslova u pogledu zaštitnih vremena za nove redove vožnje obavlja jednom godišnje u Privrednoj komori Srbije. Zahtevi za utvrđivanje ispunjavanja uslova, kažu u JGSP „Novi Sad”, dostavljaju se Privrednoj komori najkasnije do 1. februara tekuće godine.

Do usaglašavanja međumesnih redova vožnje došlo je u prvoj polovini aprila. JGSP „Novi Sad” je dostavio predlog novih međumesnih redova vožnje i, pošto nije bilo prigovora, uspeo je da usaglasi novu liniju od autobuske stanice u Novom Sadu do centra Čortanovaca. Očekuje se da autobusi na jesen, kada bude završena registracija linije, krenu put Čortanovaca.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?