Na jesen nastavak obnove Mosta slobode i popravka mosta na putu Sremska Kamenica-Petrovaradin

13:08:00 03.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Obnova Mosta slobode i popravka mosta na putu Sremska Kamenica-Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk, najverovatnije će početi na jesen, piše „Dnevnik“.

Na jesen nastavak obnove Mosta slobode i popravka mosta na putu Sremska Kamenica-Petrovaradin


Nakon što su, u okviru druge faze održavanja, završeni građevinski radovi Mosta slobode s kameničke strane, narednih meseci uslediće nastavak obnove. Procenjeno je da će ta treća faza koštati više od 33,3 miliona dinara, s tim da će radovi najverovatnije početi na jesen i trajaće deset meseci, preciznije 300 dana.

Predviđena je sanacija rampi, asfaltiranje i peskarenje, nanošenje antikorozivne zaštite na pešačkim ogradama i postavljanje novih odbojnih ograda. Planirana jei obnova dve silazne, spiralne rampe, pešačkih staza, od rampe ka tunelu, s obe strane, kao i onih, od dilatacije ka tunelu, dužine 21 metar. Betonski ivičnjaci će biti uklonjeni i na njihovo mesto biće postavljeni novi granitni, a rastinje, korov i šiblje uklonjeno.

Osim toga planirana je i popravka mosta na putu Sremska Kamenica-Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk. Procenjeno je da će obnova obostranih pešačkih staza i postavljanje saobraćajne signalizacije koštati oko 29,2 miliona dinara, a trajaće 300 dana.

Popravka mosta sprovodi se po nalogu Uprave za inspekcijske poslove, odsek za kontrolu puteva, i u skladu s izveštajem o pregledu objekta. Konstatovano je da je došlo do stvaranja većeg broja udarnih rupa na pešačkim s stazama s obe strane mosta, preko tunelskih cevi u Ulici vojvode Putnika u Sremskoj Kamenici, kao i da nije postavljena saobraćajna signalizacija, što je dovelo do otežanog kretanja.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?