Na Limanu zasađeno 28 koprivića

19:02:00 08.02.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija ozelenjavanja Novog Sada nastavljena je danas sadnjom na Limanu. Posađeno je 17 koprivića u Balzakovoj ulici, na granici Limana III i IV, kao i 11 koprivića u Ulici Narodnog Fronta.

Na Limanu zasađeno 28 koprivića


Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredne Mira Radenović Bojić navela je da je u narednim danima planirana sadnja 114 stabala u stambenom bloku oivčenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom.

- Tako se polako povezujemo sa Limanskim parkom, gde smo u prethodnih mesec dana u akcijama sadnje izvršili kompletnu sanaciju zelenila, pri čemu je posađeno preko 250 stabala. Ovo jasno ukazuje da sprovodimo zaista ozbiljnu akciju ozelenjavanja našeg grada i unapređenja zelenog fonda - navela je Radenović Bojić i najavila da će uskoro biti organizovana i sadnja po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici.

Na Limanu zasađeno 28 koprivića


Ona je podsetila da je više od 3.000 stabala u punoj životnoj starosti na teritoriji Grada decastirano tokom julskih oluja i istakla da je predviđeno da se sadnjom 6.000 stabala u narednih pet godina zeleni fond Novog Sada oporavi i duplira.

Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027 godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?