Na manifestaciji "Pod krošnjama na Štrandu" gostuje aktivista iz Turske

13:08:00 09.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - U okviru letnje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu", danas će u 18 časova gost biti Feridun Ekmekci, profesor iz Turske, biciklitički entuzijasta, promoter projekta Now we move u segmentu Now We Bike.

Na manifestaciji "Pod krošnjama na Štrandu" gostuje aktivista iz Turske

Kroz razgovor u opuštenom ambijentu Štranda, posetioci će moći da saznaju na koji način aktivni životni stilovi i biciklizam doprinose sticanju iskustva i znanja o različitim kulturama.


Profesor Ekmekci je šef Asocijacije za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, deo je nastavnog kadra Mugla Sitki Koçman Univerziteta, Departmana za elektroniku i energiju. Učestvovao je u čitavom nizu projekata, sa temama poput uloga NVO u razvoju biciklizma, studije o eko turizmu, radi na razvoju EuroVelo 8 rute u Turskoj, a za života je "pedalao"preko 100.000 kilometara.

Član je "Naucnici za biciklizam" (S4C) mreže - Evropska biciklisticke federacije, Razvojne komisije južnoegejske razvojne agencije i takode clan savetodavne komisije Turske delegacije pri EU, pri sekciji za transport i turizam.

Svoj put za Brisel NowWeBike, tim će nastaviti u ponedeljak, odlaskom u Hrvatsku i to biciklom.

Razgovor sa prisutnima vodiće Marko Trifković iz Novosadske biciklisticke inicijative. Događaj će biti na engleskom jeziku, ispred Biblioteke na Štrandu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?