Na Mišeluku otvorena Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV

07:01:00 26.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – U bolnici na Mišeluku otvorena je Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV, pod nazivom - Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno - skeletnim oboljenjima KCV koja će moći da primi dvostruko veći broj pacijenata. To znači da će kapacitet bolnice na dnevnom nivou biti 50 pacijenata, pojašnjavaju u KCV.

Na Mišeluku otvorena  Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV

S obzirom na višestruko povećanje broja pacijenata na godišnjem nivou koji zahtevaju detaljnije praćenje, kao i multimodalni tretman, ukazala se potreba za povećanjem prostornih kapaciteta, kao i nabavkom opreme za pružanje usluga velikom broju pacijentata sa hroničnim oboljenjima mišićno- skeletnog sistema.

Cilj je da se u relativno kratkom vremenskom period sprovede brža dijagnostika (radiološka dijagnostika- dijagnostički ultrazvuk mišićno- skeletnog sistema, kvantitativno-senzorno testiranje pacijenata, laboratorijska obrada) i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru.

Na Mišeluku otvorena  Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju KCV


Podsećamo da je Klinički centar Vojvodine u prethodnom periodu u prostorijama bolnice na Mišeluku otvorio: Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, Centar za palijativno zbrinjavanje, Dnevna bolnica Klinike za urologiju (terapija LHRH agonistima, BCG terapija i redovne promene urinarnih katetera), a od danas i - Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno- skeletnim oboljenjima.

Zbog rekonstrukcije objekata KCV, u prostorije bolnice na Mišeluku trenutno su preseljene Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu Klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju KCV. Pored navedenog u prostorijama bolnice na Mišeluku svim pacijentima je dostupna radiološka i laboratorijska dijagnostika.


Foto: KCV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.4 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?