Na Novosadskim sajmu danas vakcinacija bez poziva Astrazenekom, Sputnjikom i Fajzerom

13:04:00 22.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani koji se nisu prijavili putem eUprave za vakcinaciju protiv kovida, danas mogu doći bez poziva na Novosadski sajam i vakcinisati se. U ponudi su Astrazeneka, Fajzer ili Sputnjik V vakcine. Ove tri vakcine će, verovatno, i narednih dana biti na raspolaganju.

Na Novosadskim sajmu danas vakcinacija bez poziva Astrazenekom, Sputnjikom i Fajzerom


Danas se na Sajmu obavlja i revakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik V, kada će drugu dozu cepiva dobiti 2.000 ljudi. Revakcinacija kineskim Sinofarmom obavlja se obilaskom slabije pokretnih građana u prigradskim naseljima.

U Domu zdravlja navode da su gužve na punktu za vakcinaciju sporadične, jer istovremeno na imunizaciju dolaze i zakazani i nezakazani građani, ali da ima perioda u toku dana kada redova nema. Kapaciteti na Sajmu omogućavaju vakcinaciju 400 ljudi po satu.

Prema podacima Doma zdravlja, na Novosadskom sajmu do sada je dato oko 180.000 prvih doza, dok je drugu dozu dobilo oko 80.000 Novosađana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?