Na "Novosadskom proleću" zamena starog papira za sadnice cveća i drveća

14:03:00 13.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Za 10 kilograma starog papira Novosađani će, od 21. do 23. marta u okviru 29. "Novosadskog proleća", koji se održava na prvom spratu Spensa, moći da dobiju sadnicu cveća, a za 60 kilograma, sadnicu drveta.

Na "Novosadskom proleću" zamena starog papira za sadnice cveća i drveća

Građani će stari papir moći da predaju u blizini Gradske kafane, na štandu "Inženjera zaštite životne sredine". U toj organizaciji kažu da na ovaj način žele da podrže sadnju i ukažu na nedovoljno zelenih površina u Vojvodini, kao i na problem nedovoljne reciklaže i uništavanja resursa kao što je stari papir.

Oni ističu da se godišnje poseče šest stabala da bi se zadovoljile potrebe za papirom prosečnog domaćinstva, dok se svakom tonom recikliranih novina sačuva 17 stabala starosti između 15 i 20 godina.

Dobijanjem papira iz jedne tone recikliranog papira smanjuje se emisija štetnih gasova za oko 70 odsto. Takođe, reciklažom samo jedne tone starog papira sačuva se 32.000 litara vode potrebne za proizvodni proces.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?