Na novu gradsku vlast čekaćemo još mesec dana, Vučević verovatno ostaje gradonačelnik

19:08:00 21.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Skupština Novog Sada dobila je danas novo-staro rukovodstvo, a na novu izvršnu gradsku vlast čekaćemo sigurno još mesec dana. Drugim rečima, moramo sačekati da se formira republička vlast, tj. da stranka koja je dobila najviše glasova – Srpska napredna stranka – izabere sa kim će formirati Vladu Srbije. Nakon toga će, kako stvari stoje, i lokalni odbori SNS znati sa kim će formirati lokalne vlasti.

Na novu gradsku vlast čekaćemo još mesec dana, Vučević verovatno ostaje gradonačelnik


Nova predsednica Skupštine Novog Sada je Jelena Marinković Radomirović, članica Srpske napredne stranke i dosadašnja odbornica u lokalnom parlamentu. Za nju je na današnjoj Skupštini grada Novog Sada glasalo 69 odbornika koalicije oko SNS, SPS, LSV, SVM, Istine i Ruske stranke, dok u glasanju nisu učestvovali odbornici SRS, DSS i SPAS-a.

Na funkciji zamenice predsednika ostaje Branka Bežanov iz Pokreta obnove kraljevine Srbije, koja je taj posao obavljala i u prethodne četiri godine. Nepromenjeno ostaje i mesto sekretara Skupštine, koje je i ovog puta namenjeno za Marka Radina iz Srpske napredne stranke. Njegov zamenik takođe ostaje nepromenjen, a u pitanju je Danilo Durutović iz POKS-a.

Pitanje budućeg gradonačelnika Novog Sada biće rešeno u narednih mesec dana, najavio je aktuelni prvi čovek grada Miloš Vučević. On je, pred današnju konstitutivnu sednicu Skupštine Novog Sada, naveo da će se u roku od 30 dana izabrati izvršna vlast, gradonačelnik i Gradsko veće. Napomenuo je da će biti izmena u sastavu Veća, ali i promena u rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova. Ni ovog puta nije precizirao ko će biti gradonačelnik, ali je poručio da se nada da će on biti kandidat, preneo je 021.

- O budućem gradonačelniku se nije razgovaralo. Niko sa mnom nije razgovarao da budem ministar pravde ili da preuzmem neku drugu poziciju. Za sada ostajem u Skupštini grada i nadam se da ću biti kandidat za gradonačelnika u odnosu na Đurića. Nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao u odnosu na onaj koji sada radim, ali će se još razgovarati - rekao je Vučević.

Po njegovim rečima, već je razgovarao sa strankama nacionalnih manjina, pričaće i sa Socijalističkom partijom Srbije i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, a možda i sa SPAS-om.

Ko je nova predsednica novosadske skupštine

Jelena Marinković Radomirović učestvovala je u radu Skupštine grada i u prethodne četiri godine, ali se nije mnogo isticala kao odbornica. Međutim, bila je predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja. Zaposlena je u „Novosadskom sajmu“, gde obavlja funkciju izvršne direktorke za integrisane marketing komunikacije i za to dobija platu od 151.000 dinara, dok je za svoj odbornički posao u prethodne četiri godine dobijala 25.000 dinara mesečno.

Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo Univerziteta „Alfa“ u Beogradu. Master studije završila je na Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove (FIMEK) u Novom Sadu. Iste godine kada je stekla zvanje master ekonomiste, 2012, upisala je i doktorske studije.

U njenoj biografiji navodi se da je prvo radno iskustvo stekla u Credit Agricole banci, u sektoru za pregovore i naplatu. Njen dalji rad tiče se obavljanja poslova u „Novosadskom sajmu“, ali i u Skupštini grada gde je odbornica od 2012. godine. Bila je imenovana za predstavnicu osnivača u ime „Novosadskog sajma“ na Fakultetu za uslužni biznis - Fabus.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?