Na Podbari novih 50 parking mesta, sledi uređenje parkinga kod Štranda

16:07:00 19.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – JKP „Parking servis“ danas je predao Novosađanima na korišćenje novosagrađeni parking u Ulici Filipa Višnjića, na kojem će moći da se parkira 50 automobila. Na parkingu kod zgrade Arhiva Grada Novog Sada, postavljene su behaton ploče, urađena je i kompletna atmosferska kanalizacija kao i nova rasveta, a korišćenje tog parkinga neće se naplaćivati.

Na Podbari novih 50 parking mesta, sledi uređenje parkinga kod Štranda

foto: Grad Novi Sad

- Otvaranjem Kulturne stanice „Svilara“ Almaški kraj je dobio novi sadržaj kojim privlači ne samo Novosađane, već i goste Novog Sada. Uskoro, nakon okončane javne nabavke, počinjemo sa izgradnjom Ulice Marka Miljanova, a to je zajednička investicija Grada i AP Vojvodine u iznosu od 247 miliona dinara. Poznato je da je ta ulica izuzetno frekventna i nakon izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem biće omogućeno efikasno, racionalno i bezbedno odvijanje saobraćaja, a važno je napomenuti da će kompletno postojeće zelenilo u toj ulici biti očuvano. Pored toga, planiramo i rekonstrukciju 26 saobraćajnica kao nastavak daljeg ulaganja u Podbaru. Nadam se da ćemo ove godine, u zavisnosti od dinamike koju sprovodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ početi prvu fazu sređivanja četiri ulice između Ulice Episkopa Visariona i Trga republike. Raspisan je i završen neobavezujući javni poziv za izgradnju parking garaža. Očekujem da ćemo u septembru moći da raspišemo konkurs i nađemo najboljeg ponuđača, strateškog partnera, koji će ući u izgradnju osam ili devet parking garaža, a jedna od tih garaža predviđeno je da se nalazi ispod Trga republike – rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

Na Podbari novih 50 parking mesta, sledi uređenje parkinga kod Štranda

foto: Grad Novi Sad

Direktor „Parking servisa“ Stevan Lugonja kaže da parking neće biti pod naplatom i da će svi koji dolaze u ovaj deo Podbare moći da ga koriste besplatno. On je najavio da narednih dana počinju radovi na izgradnji 130 parking mesta nedaleko od Štranda, kod stadiona Kabela i Mosta slobode.

- Parking servis neće praviti samo nova parking mesta pored Gerontološkog centra i stadiona Kabela, nego i urediti trotoare i biciklističke staze. Kada se završe ovi radovi dobićemo uređenu saobraćajnicu koja će se povezati sa Kineskom četvrti - navodi Lugonja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?