Na protestu 1 od 5 miliona ponovljeni zahtevi o ostavkama Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojković

10:03:00 30.03.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 1000 građana prisustvovalo je sinoć, na 11. protestu "Jedan od pet miliona".

Na protestu 1 od 5 miliona ponovljeni zahtevi o ostavkama Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojkovićfoto: 1od5 miliona Novi Sad

Oni su prošetali gradskim ulicama od Pozorišnog trga do zgrade RTV-a, gde je organizovan drugi "Građanski dnevnik".

Na protestu su ponovljeni osnovni zahtevi da do 13. aprila predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković podnesu ostavke i da se potom stvore uslovi za održavanje slobodnih izbora uz slobodne medije.

Na protestu 1 od 5 miliona ponovljeni zahtevi o ostavkama Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojkovićfoto: 1od5 miliona Novi Sad

Prisutnima su se ispred SNP-a obratili balerina Bojana Leko, prof. drJanko Veselinović i student i muzičar Nikola Sibinčić.

Janko Veselinović je započeo svoj govor rečima da u Srbiji danas vlada medijski mrak, navodeći da je on znatno gušći u Vojvodini nego u drugim delovima Srbije. Izneo je da bi prvi zadatak buduće, nove Vlade morao da bude oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink.

Balerina Bojana Leko se osvrnula i na obraćanje patrijarha Irineja u Nišu, koji je na centralnom obeležavanju 20. godišnjice od početka bombardovanja, govorio i o protestima. Leko je kazala da je Irinej "samo velika bruka i sramota vere i vremena u kome živimo”.

Nakon šetnje, ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i prošlog petka, "emitovan" je “Građanski dnevnik”. Voditelj je bio novinar Igor Mihaljević, koji je pročitao vest o požaru u “Promenadi” i još nekoliko drugih, a sa svojim sagovornicima razgovarao je i o odgovoru rukovodstva RTV-a na zahteve građana.

Sledeći protest zakazan je za petak, 5. april, a građani su pozvani da se priključe i velikom protestu u Beogradu koji će biti 13. aprila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?