Na putevima Vojvodine poginulo 67 dece za 10 godina

09:02:00 04.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 4.500 dece povređeno je u Vojvodini u saobraćajnim nezgodama od 2006. do 2016. godine, dok je na teritoriji cele zemlje u istom periodu povređeno čak 16.000 dece. U tim nesrećama poginulo je oko 220 dece u Srbiji, od čega je 67 najmlađih poginulo na putevima u Vojvodine.

Na putevima Vojvodine poginulo 67 dece za 10 godina

Te podatke izneo je pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, koji je juče otvorio okrugli sto o upravljanju bezbednošću saobraćaja na putevima u AP Vojvodini, s posebnim akcentom na povećanje bezbednosti dece u saobraćaju.

"Broj saobraćajnih nesreća u Srbiji i Vojvodini je u padu. Međutim, dokle god se dešavaju nesreće na putevima, moramo se ozbiljno baviti pitanjima bezbednosti u saobraćaju", kazao je Grbić dodajući da je u tom poslu važno da postoji kontinuitet u komunikaciji na svim nivoima.

Kako je resorni sekretar naveo, od 2006. do 2016, izdvojeno je oko 600 miliona dinara, između ostalog, za postavljanje saobraćajne signalizacije u zonama škola i predškolskih ustanova, izradu projektne dokumentacije za tehničku regulaciju saobraćaja, zatim za izgradnju kružnih tokova, biciklističkih staza, premeštanje i izgradnju autobuskih stajališta i drugo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?