Na Štrandu 15.000 ljudi

15:07:00 19.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Više od 11.250 ljudi sa kupljenim ulaznicama bilo je juče na Štrandu, a danas će ih do kraja dana biti sigurno više od 15.000, rekao je Ivan Nožinić, portparol "Gradskog zelenilo".

"Zbog veoma velike gužve, apelujemo na kupače da se pridržavaju uputstava na plaži i saveta spasilaca. Ovo je kupališna sezona kako nije zabeležen slučaj davljenja na Štrandu, što je najvažnije", poručio je Nožinić.

Na Štrandu 15.000 ljudi
Foto: 24sata.rs (Nenad Mihajlović)

Na ovoj gradskoj plaži je od početka sezone prodato oko 240.800 dnevnih i više od 4.000 sezonskih tako da je vrlo moguće da će ovog leta biti oboren apsolutni rekord Štranda, odnosno više od 500.000 posetilaca.

I na Oficircu je juče i danas spas od žege potražilo nekoliko hiljada sugrađana. Velike gužve su ovih dana i kraj sva tri otvorena novosadska bazena a mnogi Novosađani osveženje nalaze i na drugim manjim dunavskim plažama kao i u fruškogorskim izletištima.

Svakodnevni saveti i upozorenja lekara se po svoj prilici dosta poštuju jer, kako je Tanjugu izjavila portparolka novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Mirjana Bursać, do 13 sati je zabeleženo 25 intervencija lekarskih ekipa u gradu, što nije povećan broj u odnosu na uobičajeno.

"Nije bilo značajnijih intervencija lekarskih ekipa na javnim mestima, za sada je relativno mirno i nadamo se da će tako i ostati", rekla je dr Bursać.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?