Na Štrandu obezbeđene pepeljare za plažu

10:07:00 03.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ekološka akcija "Gari za Štrand mari" počela je na Štrandu, u okviru koje će plažne pepeljare biti deljene pušačima na ovoj gradskoj plaži.

Na Štrandu obezbeđene pepeljare za plažu

Kako je Štrand svake godine sve zagađeniji, najviše opušcima cigareta, akciju su pokrenuli Klub ljubitelja biciklizma "Eko kurir" i preduzeće "Erker inženjering", u saradnji sa JKP "Gradsko zelenilo".

Zato će do 30. septembra na Štrandu biti obezbeđene pepeljare za bacanje opušaka i eko punktovi duž obale za njihovo preuzimanje i reciklažu, a članovi "Eko kurira" će aktivno raditi na edukaciji i podizanju ekološke svesti svih posetilaca Štranda.

Inače, "Eko kurir" realizacijom svojih humanitarnih i ekoloških projekata u prethodne tri godine doprinosi podizanju ekološke svesti, humanosti i razvoju biciklističke kulture u cilju pozitivnih promena životne sredine svakog sugrađanina, čime poboljšava imidž Novog Sada u prestižnoj trci za Evropsku prestonicu mladih (2019) i kulture (2021).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?