Na Štrandu se otvara igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju

19:05:00 29.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Prvo kombinovano igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju u Srbiji biče otvoreno u petak na novosadskom Štrandu (kada se uđe na glavni ulaz skroz levo), ulica Sunčani kej bb.

Na Štrandu se otvara igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju


Projekat udruženja „Čepom do osmeha“, pod nazivom „Da vežbamo svi!“ je finansiran putem NIS-ove fondacije „Zajednici zajedno“ i podržan od strane grada Novog Sada.

Sprave na igralištu su tako konstruisane da se deca sa i bez smenji u razvoju mogu igrati zajedno. Primera radi, postavljena je klackalica sa amortizerima koji kada se dete bez smetnji u razvoju odrazi amortizuje odraz i klacka ih oboje.

- Zatim imamo vrtešku i ljuljašku u koju se može ući kolicima, izdignuti peščanik, kako se deca sa invaliditetom mogu igrati u pesku i još jednu ljuljašku sa posebnom sedalicom za koju se mogu pričvrstiti. Na ovaj način, kroz igru, podstičemo decu da se uče toleranciji i razumevanju – navode u organizaciji „Čepom do osmeha“.

Otvaranje će početi u petak, 1. juna u 11 sati. NA igralištu će biti i mališani iz PU „Radosno detinjstvo“, deca iz SOŠO „Milan Petrović“, učenici OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Taraša i mnoga druga deca sa roditeljima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?