Na svaka dva sata po jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog alkohola

17:07:00 23.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Za prvih šest meseci ove godine, na putevima južne Bačke bilo je za pet procenata manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine. Kako piše Dnevnik, u istom periodu je bilo znatno manje smrtno stradalih i povređenih osoba. S druge strane, otkriveno je više prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno više od 2.000 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, što je na svaka dva sata po jedan vozač.

Na svaka dva sata po jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog alkohola


U saobraćajnim nezgodama u prvoj polovini godine poginulo je deset osoba, a prošle godine je za isti period bilo 40 odsto više stradalih. Broj teško povređenih manji je za trećinu, a manje je i lakše povređenih. Statistika govori da se najveći broj saobraćajnih nezgoda dogodio u naseljenim mestima, gde je i najviše povređenih, a broj poginulih je pojednak u naseljenim mestima i van njih.

U kontroli saobraćaja, u 12 opština Južnobačkog okruga, otkriveno je, u prvoj polovini godine, desetak saobraćajnih prekršaja na sat, što je više nego u istom periodu protekle godine. Iz saobraćaja je isključeno 3.045 vozača, od kojih 2.177 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja za prošlu godinu primetan je visok procenat korišćenja zaštitne kacige. Vozači mopeda u Novom Sadu koristili su zaštitnu kacigu u 93,3 odsto, što je znatno više od trenutnog republičkog proseka. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motociklisti su na prvom mestu neustupanja prvenstva prolaza od automobila prilikom bočnog uključivanja na put s prvenstvom prolaza. Na drugom mestu je menjanje saobraćajne trake u uporednoj vožnji, kao i stizanje motocikliste optozadi od putničkog vozila koje menja traku.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?