Na Trgu republike najskuplja klupa u istoriji grada

12:08:00 29.08.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Na novosadskom Trgu republike trenutno se postavlja najskuplja klupa u istoriji grada. Klupa je savremenog dizajna, sa nosećom konstrukcijom od čeličnih profila, naslonom od jasena i košta 10.000 evra.

Kako "Blic" saznaje iz izvora u Javnom preduzeću Zavod za izgradnju grada (ZIG), klupa zmijolikog oblika koštaće čak 1.200.000 dinara.

- Ovo je samo još jedan dokaz da se na budžetskim parama ne štedi. Da li je moralo ovoliko da košta i tako da izgleda, sigurno da ne, ali očigledno da je tu neko dobro zaradio - kaže naš izvor iz ZIG-a.

Na Trgu republike najskuplja klupa u istoriji gradaSkupa klupa, foto: Blic (Nenad Mihajlović)

Tačnu cenu klupe ni posle 10 dana od kada im je "Blic" poslao pitanja nisu mogli zvanično da saopšte. Kako objašnjavaju, razlog je što je „kroz postupak javne nabavke izabrani ponuđač za urbani mobilijar ponudio predračun koji je sadržan u predmetu svih radova na parternom uređenju“.

- Predviđeno je da se postavi jedna skulpturalna klupa koja će izgledom biti jedinstvena. Savremenog je dizajna, zakrivljena, sa nosećom konstrukcijom od čeličnih profila, naslonom od tvrdog jasenovog drveta najviše klase - kažu iz ZIG-a.

Oni dodaju da je ova „inovativna i moderna klupa“ dobijena spajanjem 14 segmenata kako bi se dobio zmijoliki, odnosno talasasti oblik u dužini oko 15 metara.

Protiv novog rešenja uređenja trga bile su sve opozicione stranke u novosadskom parlamentu, proglašavajući ga „urbanističkim promašajem“.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Sonja

, *.dynamic.sbb.rs

Nemam nista protiv, ali ko ce im sedeti na klupama kad nijednog drveta nema?


Mrki

, *.dynamic.sbb.rs

Napraviti trg popločan behatonom, bez ikakvog hlada, sa četiri stiloizovana ocila kao žardinjerama je skandalozan primitivizam i bezobrazluk. Kandidati za evropski grad kulture, nije nego! Ali, grad je sve to zaslužio kada je glasao za ove i ovakve i to po treći put.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?