Na Trgu slobode obeležen Dan oslobođenja Staljingrada

17:01:00 31.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dan oslobođenja Staljingrada u Drugom svetskom ratu, 31. januar, obeležilo je danas na Trgu slobode nekoliko desetina članova i simpatizera Stranke Rusa Srbije.

Na Trgu slobode obeležen Dan oslobođenja Staljingradafoto: 021.rs

Predsednik stranke Vojislav Popov, rekao je da su skupom želeli da podsete na bitku, koja, kako kaže, nije važna samo za Srbiju i Novi Sad već i za ceo svet.

- Nažalost, kod nas se ovaj datum ne obeležava primereno, ali tek sad su počeli kako treba da se obeležavaju praznici koji pripadaju Srbiji. Verovatno treba da prođe još malo pa da počnu da se obeležavaju i praznici koji su značajni za ceo svet, nebitno da li se radi o Rusiji ili nekoj drugoj zemlji - kaže Popov.

Ova pobeda nad Hitlerovom 6. armijom je bila prekretnica u Drugom svetskom ratu. Nakon višemesečne okupacije Staljingrada, nemački feldmaršal Paulus je 31. januara 1943. godine potpisao predaju braniocima tog grada Crvenoj armiji. U toj bici poginulo je između milion i po i dva miliona Rusa.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?