Na završnoj priredbi u OŠ „Vasa Stajić“ deca igrala uz pesmu o ratnim zločinima

20:06:00 22.06.2022, Komentara: 2

Novi Sad - Na završnoj priredbi učenika četvrtih razreda Osnovne škole „Vasa Stajić“ u Novom Sadu desetogodišnjoj deci puštana je pesma „Ne volim te Alija, zato što si Balija“, piše portal Nova.rs.

Na završnoj priredbi u OŠ „Vasa Stajić“ deca igrala uz pesmu o ratnim zločinima

Foto: Printscreen Nova.rs



Na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, kako navode, deca od desetak godina đuskaju uz stihove kojima se veličaju ratni zločini u Bosni i Hercegovini, slave topovi „bestrzajci“ i sve to u voziću koji predvodi učiteljica.

U pitanju je, kako piše portal, završna priredba svih četvrtih razreda te škole na kojoj je prisustvovalo stotinak dece i četiri učitelja, a srećna okolnost je što, sudeći po snimku, većina dece nije znala reči pomenute pesme niti su, očigledno, bili svesni o čemu ona govori.

Direktorka Osnovne škole „Vasa Stajić“ Zorica Đurić, koja je za ceo događaj saznala od novinara portala Nova.rs, rekla je da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao deci.

- U priredbi su učestvovala deca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pesme. Pesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti reči - rekla je direktorka za Nova.rs, napominjući da niko iz kolektiva OŠ „Vasa Stajić“ ne podržava govor mržnje prema bilo kome.

Opširnije o ovme možete pročitati na portalu Nova.rs



Izvor: Nova.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Bee

, *.108.47.204.hallsys.net

I? Hoće li se na ovome završiti?


Nikola

, *.mbb.telenor.rs

Koliko ja znam, četnici su rehabilitovani. Čemu sve ovo? Očigledno neko hoće da smesti Rodžeru Zeki.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?