Nacionalisti prekinuli tribinu u Muzeju Vojvodine

10:11:00 21.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Pripadnici nacionalističke organizacije "Srbska akcija" upali su sinoć na izložbu u Muzeju Vojvodine "Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promociju knjige "Ideologija varvarstva".

Nacionalisti prekinuli tribinu u Muzeju Vojvodine

Prema rečima očevidaca, oko 20h oni su ušli u izložbeni prostor Muzeja Vojvodine i delili letke. Ubrzo je došla policija koja ih je pretresla i legitimisala, a potom i pustila, nakon čega je tribina okončana, a očevici kažu da nije bilo primene sile ni sa jedne strane.

Nacionalisti prekinuli tribinu u Muzeju VojvodineMuzej Vojvodine, foto BLic (Nenad Mihajlović)

Reč je o pripadnicima zabranjenog ‘’Nacionalnog stroja’’, koji se sada kriju iza imena "Srbska akcija", piše Blic. Oni su delili flajere sa naslovom: Licemerje separatističkih "antifašista", u kojem se pitaju "Kome i zašto smeta đeneral Milan Nedić".

Optužili su organizatore izložbe da su "pobornici i promoteri srbomržnje, koji prethodnih nedelja horski kleveću velikog đenerala Milana Nedića", uz napomenu da u tom činu posebnu ulogu igraju "separatisti iz srbske Vojvodine".

Nacionalisti prekinuli tribinu u Muzeju Vojvodine

Informacije o ovom događaju na svom Tviter profilu podelio je i poznati sociolog i kolumnista Aleksej Kišjuhas, ali je tvitove kasnije obrisao.

Izvor: 021.rs, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?