Nadležne službe na terenu, voda bezbedna za piće, u toku su analize kanalizacionog sadržaja

19:04:00 10.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dao je nalog svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama da angažuju sve resurse kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u u Ulici Dragoslava Srejovića u Veterniku gde se od juče oseća smrad.

Nadležne službe na terenu, voda bezbedna za piće, u toku su analize kanalizacionog sadržaja


- Utvrđeno je da je voda iz gradskog vodovodnog sistema bezbedna za korišćenje, a napominjemo da, prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP „Novi Sad – Gas“ u kanalizacionom sistemu – saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Ističe se da su u toku hemijske analize kanalizacionog sadržaja, čiji se rezultati očekuju u najkraćem mogućem roku, a koje će usmeriti dalji tok aktivnosti na sanaciji nastalog problema. Dodaju da će javnost biti blagovremeno obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa.

Objekti u ovoj ulici nisu povezani na kanalizacioni sistem.

Podsetimo, stanari veterničke ulice su juče prijavili izuzetno neprijatan miris od kojeg je pojedinima i pozlilo. Više o tome pročitajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?