Nadležni se ne oglašavaju o zahtevu radnika GSP-a, oni spremni za štrajk

11:02:00 04.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Prošlo je dva dana od kako su se radnici JGSP „Novi Sad“ spontano okupili nezadovoljni svojim zaradama, te najavili da će u ponedeljak, 7. februara stupiti u štrajk ukoliko ne dobiju povišice. Iako je rok kratak, što je i sam direktor ovog preduzeća rekao, nezadovoljne radike niko nije kontaktirao.

Nadležni se ne oglašavaju o zahtevu radnika GSP-a, oni spremni za štrajk


Radnici su se prekjuče spontano organizovali, mimo reprezentativnih sindikata, jer nisu bili zadovoljni njihovim učinkom tokom prethodnog štrajka. Oni su nezadovoljni najavljenim povećanjem plata od sedam odsto, uz dodatak od stimulacija. Kažu da na platu od 60.000 do 70.000 dinara to ne bi predstavljalo veliko uvećanje i ne bi ispratilo rast cena. Oni zahtevaju značajnije povećanje plata, kao i to da im se isplata zarada garantuje gradskim budžetom.

Kako je bilo na skupu, pogledajte OVDE.

Predstavnik radnika Vladimir Andrić kaže za 021.rsda se nadaju da neće morati da obustave polaske, ali dodaje se spremaju na protest, jer za sada nema ni poziva od gradske vlasti, samim tim ni pregovora.

- Nama se niko nije javio i izrazio želju da se razgovara i da se upozna sa našim zahtevima. Ujutru u tri sata počinje izlaz autobusa iz garaže i imamo signale mnogih radnika da su spremni da dođu na posao i da u tri sata obustave rad, te da ne izađe nijedno vozilo na ulice. Svi koji su nezadovoljni stanjem u firmi treba da obustave rad, ali svako ima pravo da donese svoju odluku - da li su spremni da trpe ovu tiraniju - poručuje Andrić.

On dodaje i da je direktor preduzeća Ivan Radojičić navodno imao razgovor u Gradskoj kući, ali nisu dobili nikakvu povratnu informaciju o kakvom razgovoru je reč i da li je išta zaključeno.

Iz Kabineta gradonačelnika do sada nije bilo nikakvih reakcija.


Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 6 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?