Nagrada „Marina Olenjina“ Baletskoj školi u Novom Sadu

17:11:00 06.11.2021, Komentara: 0
Novi Sad - Baletska škola u Novom Sadu dobila je nagradu „Marina Olenjina“ za vrhunsko profesionalno stvaralaštvo baletskih umetnika, tokom 74 godine postojanja.

Nagrada „Marina Olenjina“ Baletskoj školi u Novom Sadu

Foto: baletska.com



Nagradu dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Vojvodine, a uručena je direktorki Baletske škole Sanji Vučurević koja je istakle da je ova nagrade došla u pravo vreme, kada je škola preseljena u najsavremenije školsko zdanje. Ona je dodala i da Baletsku školu, zajedno sa Koncertnom dvoranom vidi kao još jedan umetnički centar u Novom Sadu.

Inače, Udruženje baletskih umetnika Vojvodine je 2007. godine ustanovilo nagradu koja nosi ime Marine Olenjine koja je bila prvi šef, pedagog i koreograf profesionalnog baletskog ansabla u Srpskom narodnom pozorištu.

Priznanje se dodeljuje pojedincu ili grupi „za izuzetan doprinos u oblasti vrhunskog profesionalnog umetničkog baletskog stvaralaštva“. Sastoji se od plakete i bronzane statue koja je rad akademskog vajara Lasla Silađija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?