Nagrada za Novo kulturno naselje

09:10:00 31.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Organizacija Novo kulturno naselje je u sklopu projekta Magic Carpets, Kreativne Evrope, u konkurenciji 13 zemalja izglasana za najaktivniju zajednicu.

Nagrada za Novo kulturno naselje


- U vrlo ozbiljnoj konkurenciji projekata iz čitave Evrope (Prag, Kaunas, Berlin, Folkston, Tbilisi, Zagreb, Bukurešt, Riga, Porto, Insbruk, Limerik, Rim i Novi Sad), najveći deo Novog Sada izglasan je kao zajednica koja je ne samo pasivni uživalac kulturno-umetničkih sadržaja već i aktivni član, kokreator, idejni tvorac, inicijator, glavni pokretač i inspiracija umetnicima i aktivnim pojedincima i grupama u svim prethodnim godinama inicijative za Kulturni centar na Novom naselju. Pored ponosa i vetra u leđa koji ovakvo priznanje donosi, nagrada nosi posebnu težinu i potvrdu marljivog rada i aktivnosti lokalne zajednice, i potvrđuje ogroman potencijal koje Novo naselje ima u sferi kulture, umetnosti, aktivizma, neformalnog obrazovanja, turizma, kao i njegov značaj kao dela Novog Sada čiji uspesi i inicijative mogu biti inspiracija drugim kvartovima. Ovaj sertifikat predstavlja veoma snažan label, odnosno etiketu koja prepoznaje, zagovara i promoviše naš rad i inicijativu na internacionalnom polju – navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon mnogih uspešno realizovanih festivala i sjajnog odziva publike i umetnika, stiže još jedna potvrda da je Novo kulturno naselje i inicijativa za otvaranjem Kulturnog centra u ovom delu grada značajan, ali i logičan sled razvoja, ovog puta iz najviših redova kulturnih radnika širom Evrope.

- Deo nagrade je i finansijski podstrek koji će zajedno sa aktivnim komšijama naše zajednice biti uložen u nove ideje i vizije našeg kvarta o životu u njemu, najverovatnije kroz najnoviju storiju na kojoj dugo radimo, seriju pod nazivom 'Kurbla - Pozitivni mladi ljudi' koja pretenduje da postane fondacija i time zaokruži i upotpuni naš društvenoodgovorni i humanitarni angažman. Podsetićemo, u sklopu projekta Magic Carpets, Novo kulturno naselje ugostilo je tokom proleća umetnički par iz Rima Frančesku Grosi i Veru Maljoni, odnosno njihov performans 'Dijalozi u pokretu' (Occupazioni, il dialogo perenne) – istaknuto je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?