Nagrade za 210 uspešnih đaka

19:11:00 24.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Učesnici projekta „Učim+Znam=Vredim“, 210 najuspešnijih učenika iz sedam lokalnih samouprava, primilo je danas zahvalnice i poklone. Svečanost, koja je tim povodom održana u u holu zgrade Pokrajinske vlade, počela je nastupom Milice Veljković, pobednice u pevanju tradicionalne pesme iz OŠ „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, a nastupili su i horovi OŠ „Jovan Popović“ i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

Nagrade za 210 uspešnih đaka

foto: Grad Novi Sad


Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač projekta „Učim+Znam=Vredim“ Aleksandar Savanović je istakao da projekat konstantno raste i razvija se i da je svake godine sve više škola i lokalnih samouprava koje žele da promovišu najbolje đake.

- Kada smo 2015. godine započeli ovaj projekat nismo mogli ni pretpostaviti da će danas, tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda, 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori, dala je svoje rezultate. Broj uspešnih đaka je svake godine veći, što je jasan znak da ovo društvo ima potencijala da se uhvati u koštac sa svim negativnim pojavama koje se javljuju u svakodnevnom životu decenijama unazad. Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem pravih vrednosti. Mlade generacije su ostale bez zdravih uzora, koji su uspešni zahvaljujući znanju, radu, marljivosti i učenju, na koje bi se ugledale. Takve uspešne ljude danas promovišemo, jer ova deca su buduća naučna, intelektualna i kulturna elita ove države. Ovim projektom želimo da ih ohrabrimo da istraju, da ne odustaju i da streme ka novim uspesima na koje smo svi ponosni - poručio je Savanović.

Prisutnim roditeljima, mentorima i, svakako, učenicima-učesnicima projekta obratili su se i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?