Nagrađene najbolje ideje učenika

16:11:00 11.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Učenicima novosadskih srednjih škola, čije su ideje proglašene najboljim u okviru projekta „Uključi se, pronađi rešenje“, juče su uručena priznanja. Projekat je deo programa Omladinske prestonice Evrope 2019 koji pruža mogućnost srednjoškolcima iz Novog Sada da direktno utiču na unapređenje svoje sredine i na promene u svojoj školi.


Nagrađene najbolje ideje učenika

foto: Vladimir Veličković, OPENS

Devet novosadskih srednjih škola dobija po 50 hiljada dinara za realizaciju jedne učeničke ideje. U projektu su učestvovale gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, „Isidora Sekulić” i „Svetozar Marković“, Baletska i muzička škola „Isidor Bajić“, Poljoprivredna škola iz Futoga, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Srednja mašinska škola i Medicinska škola „7. april“ . U svakoj od njih biće realizovana po jedna ideja novcem iz budžeta Grada Novog Sada, a odluku o najboljim idejama doneli su učenici škole rukovodeći se principima demokratskih izbora.

- Novi Sad je grad mladih i kao takav snažno ih podržava, jer su njihove ideje pokretači razvoja društva. Grad nastoji da stvara što bolje uslove kako bi oni koji imaju inovativne ideje mogli da ih realizuju i tako doprinesu opštem boljitku. Nema većeg bogatsva i potencijala od mladih, jer oni su garancija boljeg sveta i bolje budućnosti za sve nas - rekao je član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.


Nagrađene najbolje ideje učenika

foto: Vladimir Veličković, OPENS

Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS, projekat je pokrenuo uz podršku Grada i pokrajinskog skretarijata za obrazovanje u aprilu ove godine, sa ciljem da se mladi, što ranije nauče koliko je važno uključivanje u društvo i svoju zajednicu.

Sledeći korak jeste realizacija ideja i to će biti učinjeno do kraja ove godine. Nije saopšteno o kakvim se idejama radi. Naredne godine, poručuju iz OPENS-a, čeka na mnogo zahtevniji proces, budući da se očekuje učešće većeg broja škola.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?