Nagrađeni najvredniji recikleri

11:06:00 20.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Građanima koji su u poslednjih mesec dana sakupljali bodove preko aplikacije Reciklomat dodeljene su nagrade za skupljene bodove.

Nagrađeni najvredniji recikleri


U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ postavljeno je pet Reciklomata po Novom Sadu, kompanije Sekopak. Oni se nalaze na Beogradskom keju kod nekadašnje prodavnice Kej Shop, na Trgu slobode kod Apolo centra, ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod SKCNS Fabrika i kod glavnog ulaza Štranda. Prilikom odlaganja ambalaža u ovaj uređaj, građani mogu da učestvuju i u sakupljanju bodova preko aplikacije, a na kraju svakog mesta bude poznato koje će nagrade dobiti za sakupljene bodove.

Kako navode iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine, preko aplikacije je u prethodnih mesec dana gotovo 600 registrovanih korisnika sakupilo oko 25.000 bodova.

– To znači da je 25.000 PET ambalaža ili aluminijumskih konzervi izdvojeno kroz ovaj vid sakupljanja otpada. Posebno nas je iznenadila jedna grupa dece „Sovice“, iz vrtića „Kalimero“, vaspitačica je osvojila maksimalan broj bodova. Kako bismo posebno nagradili naše vredne i odgovorne prema životnoj sredini, male reciklere iznenadili smo posetom i poklonima – navode iz uprave.

Nagrade je dobilo još 19 građana. Njih petoro dobilo je karte za Exit festival, dvoje je dobilo sezonsku kartu za Štrand, a ostali su dobili karte za kulturne događaje, bazen na Spensu, a poslednji na listi dobili su „Paket SEKOPAK“ i Paket Gradske uprave.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?