Nagradni konkurs za najbolji animirani film ili klip napravljen mobilnim telefonom

20:07:00 20.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – U toku je nagradni konkurs projekta „Animiraj se“ za najbolji animirani film ili klip napravljen pomoću mobilnog telefona.

Nagradni konkurs za najbolji animirani film ili klip napravljen mobilnim telefonom


Cilj projekta je da podstakne mlade tokom leta da svoj mobilni telefon koriste kao alatku za kreativno stvaralaštvo, odnosno da pomoću mobilnog telefona i besplatnih aplikacija izrade animirani klip ili čak ceo animirani film.

Na konkursu mogu da učestvuju i oni koji se nikada nisu bavili animacijom jer na sajtu projekta https://animirajse.net/ dostupan je besplatan kurs animacije za početnike u vidu kratkih tutorijala.

Tema nije propozicijama konkursa određena. Film treba da bude dug maksimalno tri minuta, a klip 20 sekundi. Mogu da učestvuju mladi od 13 do 30 godina, a preporuka organizatora je da se šalju grupni radovi.

Rok za prijavu je 10. septembar do 15 časova, a zainteresovani mogu saznati više o prijavama i uslovima konkursa na sajtu animirajse.net

Za one koji izrade najbolji animirani film obezbeđen je vaučer za kupovinu digitalne opreme u vrednosti od 300 evra, a za najbolji animirani klip vaučer u vrednosti od 150 evra. Nagrađeni dobijaju i knjigu „Oživite crteže” Rastka Ćirića.

Projekta „Animiraj se“ realizuje Studio Dom animacije iz Sremskih Karlovaca u saradnji sa partnerima Dečijim kulturnim centrom iz Novog Sada i Filmsko-kreativnim studiom Vanima iz Hrvatske, a uz podršku Erazmus + programa.


Foto: https://animirajse.net/


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?