Najbolji master mašinstva dve godine traži posao

11:08:00 07.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin Zdravko Stakić završio je studije mašinstva na Fakultetu tehničkih nauka sa prosekom 9,4, kao najbolji master inženjer, ali ni to mu nije pomoglo da se zaposli.

Najbolji master mašinstva dve godine traži posaoZdravko Stakić

Kaže da je pre dve godine promovisan kao najbolji master inženjer i da od tada traga za poslom. Sve ispite je polagao u roku i trudio se da ne podbaci s ocenama.

- Razmišljao sam da upišem doktorske studije, ali trenutno za to nemam uslova - kaže Stakić.

Zdravko se nije obrazovao samo na fakultetu, već je širio svoje znanje.

- Išao sam na kurseve engleskog jezika, krećem i na nemački počeni nivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Posebno sam završio kurs veb dizajna i kurseve u vezi sa mašinsvom - kaže Stakić.

On dodaje da su osnovni kriterijumi za zaposlenje iskustvo i vozačka dozvola, koje on nema.

- Ne znam kako misle da platim auto-školu ili da steknem iskustvo ako nigde ne radim. Smatram da fakultet treba za najbolje master inženjere da organizuje besplatne specijalističke ili doktorske studije ili praksu u nekoj velikoj fabrici da bismo stekli iskustvo - smatra Zdravko.

Posao mu je potreban i da bi pomogao majci da otplati kredit koji je podigla za njegovo školovanje.

- U nekoliko navrata sam se zaduživala u banci da bih mogla da otplatim sve što je bilo potrebno. Snalazimo se kako možemo. Skupimo za lekove, hranu i račune - priča majka Spomenka.

Njih dvoje žive od 35.000 dinara, koliko im ostane od invalidske penzije kada se odbiju rate za kredit. Zdravko kaže da je za dve godine uspeo da se na par meseci zaposli u dve firme. Ali, ostajao je bez posla zbog krize.

- Ne mogu da se žalim na bivše poslodavce, imam i preporuke od njih. Ne prestajem da se nadam, pa šaljem radnu biografiju na sve moguće konkurse. Međutim, to sve jako teško ide - kaže on i dodaje da mu zaposlenje u inostranstvu nije opcija, jer mora da se brine o majci koja se zbog povrede kičme teže kreće.

Izvor: Blic, Kanal 9


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?